Utstilling: Tid og rom


10. juni - 12. august kan du se kunstutstillingen "Tid og Rom" med fotografier av Tomas Carlström i Geilo kulturkyrkje.

Utstillingsåpning er lørdag 10. juni kl. 15.00, med varighet til og med 12. august. Fotograf Morten Krogsvold vil åpne utstillingen og ha en kunstnersamtale med Carlström. Åpningen vil bli musikalsk ledsaget av domkantor Kåre Nordstoga, som skal ha konsert i kirken samme dag kl. 17.00. Dette blir en helaftens kulturkveld!

Tomas Carlström fra Stockholm flyttet til Hemsedal i 1970 for å arbeide med fjellklatring og fjellski ved Norges Høgfjellsskole. Han er en viktig figur i norsk klarte- og fjellsportmiljø, og en pioner innen moderne isklatring. Carlström er kanskje mest kjent som den klatrelegenden han er, men han har også fotografert siden 1956. Det var først i voksen alder han ble oppslukt av denne kunstformen. Både klatring og fotografering handler om det samme for Carlström; dyp konsentrasjon og selvrealisering. Å fotografere er noe han i hovedsak gjør for seg selv. Inspirasjonen kommer innenfra, og vi ser Carlström sine lidenskaper og egne opplevelser gjennom hans fotografier. Han er kresen på form og teknikk, men også idé og innhold.

Siden 1996 har Carlström vært en del av assistentstaben til fotograf Morten Krogvold. De to kjenner hverandre gjennom flere workshops, og Krogvold har blitt en mentor for Carlström innen fotokunsten.

Se arrangementet på facebook

 

Tilbake